Дама игра бесплатно онлајн

Бесплатни онлајн игри

Слободно да игра дама онлајн секој ден. Најдобрите игри за играње дама на нашата веб-сајт за сите фанови на онлајн игри!

Слично на тоа, шах, дама игра е посебен одбор, кој е обложена со црна и бела боја квадрати 8х8, која алтернативна и работ на одборот назначени од латински букви од "А" до "Х", од една страна, и броеви 1-8 од друга страна. Играта се вклучени во црна и бела дама, и играта е само црна плоштади. Историја молчи за тоа како и кога не оваа игра, но најверојатно објаснување е дека во различни земји и во различни времиња беа во употреба многу од истите дама игри, кои имаат свои правила. Затоа, тоа е безбедно да се каже дека во текот на еволуцијата нацрти постојано трансформиран од страна продолжува да го стори тоа сега, создавање на нови верзии на играта, слични едни на други. Примерите вклучуваат такви сорти дама игри: International, руски, ерменски, Алтајски, бразилски, Канада, италијански, шпански, англиски, турски и така натаму. Сметаме дека класичната верзија на дама, ни е позната од детството, а сега нудиме можност да игра дама онлајн на персонален компјутер. Секој играч во еден сет од дванаесет парчиња, за вкупно дваесет и четири. Играч става своите парчиња на табла со неговата страна на теренот, така што централната два реда дама меѓу ривалите остана слободен. Како и во шах, првиот чекор е направен белите парчиња, а потоа се пресели извршено по еден. Победа оди на оној кој ги прекина сите на противникот дама или блокирани нив на терен, што го прави невозможно да се движат. Ја започна игра дама, сите парчиња се во статус на "едноставно." Овој меч оди дијагонално еден плоштад, под услов мобилен е слободен или не треба да се фати на противникот дама. За да го дофати некој друг меч, тој мора да скокаат над нејзината фигура дијагонално нагоре или надолу. Победи мечеви нужно во секоја прилика, дури и ако во оваа ситуација не ви се навистина профитабилен. Во исто време, колку парчиња режење отстранување, па ние мора да ги земе. Формулирањето на оваа пред да скокаат над парчиња другите луѓе дијагонално низ плоштадот зад нив, кои мора да бидат слободни. За време на собирањето на дама противник, вашиот предлог патот може да варираат. Ако за време на игра на дама што ги уништи другите луѓе и стигнав до линијата на страна на непријателот на одборот, вашиот "едноставен" блок станува "крал" и да го даде на изгледот на новиот статус, мора да се превртува. Кралот различни од едноставни парчиња, така што тоа може да се движи на табла еден квадратен, а на неколку, и двете напред и назад, но исто така и дијагонално. Ако се направи таков потег, на патот на царевите имаат меч на непријателот, тоа е дефинитивно треба да ги преземат разлика колку многу бесплатни клетки во предниот дел од неа, но со услов мобилен по тоа е бесплатно. Проверка во било која од својот статус мора да ги преземе сите достапни податоци противник на теренот. Ако, во текот имаат можност да ги искористат дама на противникот во различни насоки, играчот избира насоката на движење, во случај дека се држи до фаќање на истата сума во која било форма. Ако бројот е различна, мора да изберете насока каде што можете да добиете повеќе парчиња. Кога едноставен меч стана цар во времето на преземање на други луѓе бројки, но се уште има шанса да победи продолжи со марш, но сега, да се биде крал. Ако тоа беше крал од страна на вообичаените потези, но стекнување нов статус, таа има можност да победи, тоа може да го стори тоа само на следниот потег. Почнуваат да играат дама бесплатно на нашата веб страница, ќе го цениме придобивките од играње онлајн дама.

Онлајн Игри:

MMORPG игри Онлајн:


Ја играат истата